Det norske institutt i Athen opprettholder overnattingsmuligheter for norske og internasjonale studenter og forskere som trenger å bo i Athen under studiet og / eller i forbindelse med forskning i Hellas. Vår leilighet ligger i hjertet av Athen, beleilig plassert i umiddelbar nærhet av Akropolis Metro, det nordiske biblioteket i Athen, det norske, svenske, finske og italienske instituttet, Akropolis og Akropolis museum.

Plassering av Det norske institutts innkvarteringsmuligheter på Google Maps.

Gjestehus

Det Norske Instituttet driver et gjestehus som ligger bare et par kvartaler fra Det Norske Instituttet. Gjestehuset blir primært brukt for innkvartering av instituttets egne kursdeltagere. Mellom kursperiodene kan imidlertid studenter, forskere og andre søke om opphold på individuell basis.

Gjestehuset består av en stor leilighet som ligger på Propylaion 30 gate, 2. etasje. Leiligheten har 5 soverom med felles kjøkken, bad og et lite oppholdsrom.

Kjøkkenet er utstyrt med kjøle- og fryseskap, komfyr og oppvaskmaskin. Rommene er fullt utstyrt med dundyner om vinteren, sengetøy og håndklær. Ukentlig renhold og vask av sengetøy og håndklær blir foretatt av instituttets personale, men beboerne er selv ansvarlige for daglig orden og renhold av fellesarealer og eget rom.

For forespørsel om rom, vennligst ta kontakt via e-post, så vil du få tilsendt søknadsskjema hvor du kan fylle ut hvilken periode du er interessert i å bo på gjestehuset, om du foretrekker enkeltrom eller delt rom, om du er student, forsker eller annet, og hva som er hensikten med det planlagte oppholdet.

Last ned, fyll ut og send inn søknadsskjema for instituttets gjestehus:

Søknadsskjema gjestehus

 

Kategorier Enkeltrom Per person i delt rom
Studenter fra eieruniversitetene (UiO, UiB, NTNU, UiT) som deltar på NIA’s kurs  

€ 20

 

€ 15

Andre studenter (inkl. PhD) og forskere uten ansettelse  

€ 25

 

€ 20

Øvrige gjester € 37 € 25

 

E-post: norwinst@uib.no

For info om forskerleiligheten, vennligst skroll lenger ned på siden!

Noen fotografier fra gjestehuset i Propylaion 30 (COMING SOON!):

*

forskerleilighet3

Forskerleiligheten:
For kortidsopphold er prisene de samme som for gjestehuset.
Det er også muligheter for å leie hele leiligheten for en lengre periode dersom den er tilgjengelig. I så fall er prisen 250 euro i uken eller 800 euro i måneden.

 

 

soknadsskjema-forskerleilighet

Vennligst legg merke til at overnatting her bare er tilgjengelig for studenter, forskere, stipendiater og generelt personer med forskning eller studier relatert til Hellas og Egeerhavet. Vi tilbyr ikke overnatting til privatpersoner med ferie som formål.

Vi anbefaler at du tar kontakt med instituttet (norwinst@uib.no) for å sjekke hva som er ledig av overnatting i den aktutelle perioden før du sender inn en søknad. Når du søker om innkvartering her, forplikter du deg samtidig til å følge visse regler. (Disse står oppgitt i søknadsskjemaet). Om du bryter disse, kan det medføre en  bot fastsatt av instituttet.
Denne leiligheten har to soverom, en stue, bad og kjøkken, samt to balkonger.
Leiligheten ligger rett vis-a-vis Akropolis-museet og like ved metrostasjonen “Akropolis”. Det er kun 5 minutter gangavstand fra det norske instituttet. Leiligheten ligger i 3. etasje i Hatzichristou-gaten nr. 10, og har utsikt mot Akropolis-museet fra stuen og det ene soverommet, og mot bakgården og Filopappos fra det andre soverommet.

Noen fotografier fra forskerleiligheten i Hatzichristou 10 (foto: Audny Hegstad Diamantis)

 

forskerleilighet1

 

forskerleilighet2

 

forskerleilighet4

 

forskerleilighet5

 

forskerleilighet7

 

forskerleilighet6